* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

VERİ KORUMA BEYANI


1. Kişisel verilerin toplanması ile ilgili genel bilgiler

a) Web sitelerimizi kullanan müşterilerimizin gizliliğinizi korumak bizim için çok önemlidir. Bu nedenle, kişisel verileriniz veri koruma ile ilgili yasal düzenlemelere uygun şekilde kullanılır. Kişisel veriler; ad, adres, e-posta adresi, kullanıcı davranışı gibi kişisel olarak sizinle ilgili tüm verileri ifade eder. Aşağıda, kişisel verilerinizi nasıl kullandığımızla ilgili bilgiler sunulmuştur.

b) Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) 4. maddesi 7. fıkrası uyarınca denetleyici, Hammfelddamm 8, D-41460 Neuss, Almanya adresinde bulunan Toshiba Europe GmbH şirketidir (e-posta: data-protection@toshiba-teg.com). SPIE GmbH bünyesindeki veri koruma yetkilimiz, Toshiba Europe GmbH Veri Koruma Yetkilisi Tanja Schuchmann'a, Lyoner Strasse 9, D-60528 Frankfurt, Almanya adresinden ulaşabilirsiniz.

c) 16 yaşın altındaki kullanıcıların kişisel verilerini tarafımıza sağlamadan önce ebeveyn/yasal vasi izni almaları gerekmektedir.

2. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde kişisel verilerinizin toplanması

a) Prensipte, web sitemizi kim olduğunuzu ifşa etmeden ziyaret edebilirsiniz. Neredeyse tüm diğer web sitelerinde de standart olduğu üzere, web sitemizin barındırıldığı sunucu (aşağıda "web sunucusu" olarak anılacaktır), web sitemizi çevrimiçi ziyaretiniz sırasında bilgilerinizi otomatik olarak toplar. Bu veriler, teknik nedenlerle gerekli olup web sitesinin ve istikrarını ve güvenliğini sağlar.

Web sunucusu belirli kişisel verileri otomatik olarak tanır. Örneğin; IP adresiniz, web sitemizde bulunduğunuz tarih ve saat, sitemizde ziyaret ettiğiniz sayfalar, ziyaret ettiğiniz en son web sitesi, kullandığınız tarayıcı (ör. Internet Explorer, Firefox, Safari), kullandığınız işletim sistemi (ör. Windows, Linux, MAC OS), internet sağlayıcınızın etki alanı adı ve adresi (ör. 1&1, Telekom, Unitymedia). Web sitemizde tanımlama bilgileri (aşağıda açıklanmıştır) kullanılıyorsa web sunucusu bu bilgileri de saklar (Yasal dayanağı GDPR'nin 6. maddesi 1. fıkrası 1 f cümlesidir).

Söz konusu sunucu protokollerini düzenli bir şekilde, web sitelerimizin nasıl kullanıldığını görmek için istatistik amaçları doğrultusunda anonim olarak analiz ederiz. Bu bulgulara dayanarak web sitemizin optimizasyonunu sağlarız.
Ayrıca bu bilgileri, sistemim kötüye kullanılması durumunda internet sağlayıcınız ve/veya yerel makamlarla iş birliği yaparak söz konusu kötüye kullanımın kaynağını belirlemek için kullanabiliriz.

b) Yukarıda verilen bilgilere ek olarak, web sitemizi kullandığınızda tanımlama bilgileri bilgisayarınızda saklanacaktır. Tanımlama bilgileri, kullandığınız tarayıcı ile bağlantılı olarak ve bu tanımlama bilgilerini yayınlayan sitenin (bu durumda bizim sitemiz) belirli bilgileri alma yöntemiyle sabit sürücünüze kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Tanımlama bilgileri, programları çalıştıramaz veya bilgisayarınıza virüs bulaştıramaz. Tanımlama bilgileri, bir web sitesinin genel olarak kullanıcı dostu ve verimli olma düzeyini artırmak için kullanılır.

aa) Bu web sitesinde, kapsamı ve işlevselliği aşağıda açıklanan şu tür tanımlama bilgileri kullanılmaktadır:
– Geçici tanımlama bilgileri (bkz. bb)
– Kalıcı tanımlama bilgileri (bkz. cc).
bb) Geçici tanımlama bilgileri tarayıcınızı kapattığınızda otomatik olarak silinir. Bunlar özellikle oturum tanımlama bilgilerini içerir. Bu tanımlama bilgileri, tarayıcınızdan gelen farklı istekleri ortak oturuma bağlamak için kullanılan sözde bir oturum açma kimliği kaydeder. Böylece, web sitemize geri döndüğünüzde bilgisayarınız tanınabilir. Oturum açma tanımlama bilgileri, oturumu veya tarayıcıyı kapattığınızda silinir.
cc) Kalıcı tanımlama bilgileri, tanımlama bilgisine göre değişebilecek olan önceden belirlenmiş bir süre geçtikten sonra otomatik olarak silinir. Tarayıcınızın güvenlik ayarlarını kullanarak tanımlama bilgilerini dilediğiniz zaman silebilirsiniz.
dd) Tarayıcı ayarlarınızı tercihinize göre yapılandırabilir, böylece üçüncü taraf tanımlama bilgilerinin veya tüm tanımlama bilgilerinin kabul edilmesini reddedebilirsiniz. Lütfen bu durumda bu web sitesinin tüm işlevlerini kullanamayabileceğinizi göz önünde bulundurun.

c) Web sitelerimizdeki üçüncü taraf tanımlama bilgileri
Üçüncü tarafların bilgisayarınıza bu web siteleri aracılığıyla tanımlama bilgileri yerleştirmesine izin veririz.
(1) Web sitemiz, Google Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics'i kullanır. Google Analytics, bilgisayarınıza kaydedilen ve web sitesi kullanımınıza ilişkin bir analiz yapılmasına olanak sağlayan sözde "tanımlama bilgileri", diğer bir deyişle metin dosyaları kullanır. Web sitesi kullanımınızla ilgili olarak tanımlama bilgileri tarafından oluşturulan bilgiler, Google tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir sunucuya iletilir ve burada saklanır. Ancak, Avrupa Birliği Üye Devletleri veya Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki Anlaşmaya taraf diğer devletlerde bu web sitesinde IP anonimleştirme etinse IP adresiniz Google tarafından önceden kesilir. Yalnızca istisnai durumlarda tam IP adresi ABD'deki bir Google sunucusuna iletilir ve burada kesilir. Google, web sitesi kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi etkinliklerinizle ilgili raporlar derlemek ve web sitesinin yanı sıra internet kullanımıyla ilgili diğer hizmetleri web sitesi operatörüne sağlamak üzere bu web sitesinin operatörü adına bu bilgileri kullanır.
(2) Tarayıcınız tarafından Google Analytics üzerinden iletilen IP adresi, Google'dan gelen diğer verilerle ilişkilendirilmez.
(3) Tarayıcı yazılımınızda uygun ayarları seçerek tanımlama bilgilerinin kaydedilmesini engelleyebilirsiniz. Ancak, bunu yapmanız durumunda bu web sitesinin tam işlevselliğinden yararlanamayabileceğinizi lütfen unutmayın. Ayrıca, şu bağlantı aracılığıyla sunulan tarayıcı eklentisini indirip yükleyerek, tanımlama bilgileri tarafından oluşturulan ve web sitesi kullanımınızla ilgili verilerin (IP adresiniz dahil) Google tarafından toplanmasını ve işlenmesini engelleyebilirsiniz: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
(4) Bu web sitesinde, “_anonymizeIp()” eklentisiyle Google Analytics kullanılmaktadır. Sonuç olarak, IP adresleri kesilmiş bir şekilde işlenir ve böylece, kişisel verilere yönelik atıflar çıkarılır. Sizinle ilgili toplanan veriler kişisel verilere atıfta bulunuyorsa bu veriler derhal çıkarılacak ve böylece kişisel veriler de silinecektir.
(5) Web sitesi kullanımınızı analiz etmek ve web sitemizi düzenli olarak iyileştirmek için Google Analytics'i kullanırız. Elde edilen istatistikler, hizmetimizi geliştirmemize ve bir kullanıcı olarak sizin için daha ilgi çekici hale getirmemize olanak sağlar. Google, kişisel verilerin ABD'ye iletildiği istisnai durumlarda AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi'ne (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework) uymaktadır. Google Analytics kullanımının yasal dayanağı, GDPR'nin 6. maddesi 1. fıkrası 1. cümlesinin f alt maddesidir.
(6) Üçüncü taraf bilgileri: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda, faks: +353 (1) 436 1001. Kullanım Koşulları: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, veri korumaya ilişkin genel bakış:
http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, gizlilik beyanı: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

d)Sosyal medya eklentileri kullanımı
Herhangi bir sosyal medya eklentisi kullanmıyoruz. Bazı yerlerde çok nadir olarak LinkedIn ve Twitter bağlantısı verebiliyoruz.

e) ) Gömülü YouTube videoları
(1) Web sitemizde, http://www.YouTube.com adresinde barındırılan ve doğrudan web sitemiz üzerinden oynatılabilen YouTube videoları gömülü olarak bulunmaktadır.
(2) Web sitemizi ziyaret ettiğinizde YouTube, web sitemizin ilgili alt sayfasına erişim sağladığınız bilgileri alır. Bu beyanın 2. maddesinde belirtilen veriler ayrıca iletilecektir. Bu, YouTube'un oturum açacağınız bir kullanıcı hesabı sağlamasından veya söz konusu kullanıcı hesabının mevcut olmamasından bağımsız olarak gerçekleştirilir. Google'da oturum açarsanız verileriniz doğrudan hesabınıza bağlanacaktır. YouTube profilinizle ilişkilendirilmesini istemiyorsanız düğmeyi etkinleştirmeden önce YouTube oturumunu kapatmanız gerekir. YouTube, verilerinizi kullanıcı profilleri halinde saklar ve bunları reklam, pazar araştırması ve/veya web sitesinin ihtiyaç temelli tasarımı amaçları doğrultusunda kullanır. Bu tür bir analiz özellikle (oturum açmayan kullanıcılar için bile) ihtiyaç temelli reklam vermek ve sosyal ağın diğer kullanıcılarını web sitemizdeki etkinlikleriniz konusunda bilgilendirmek için yapılır. Bu tür kullanıcı profilleri oluşturulmasını reddetme hakkınız bulunmaktadır ve bu hakkı YouTube'a bildirmeniz gerekmektedir.
(3) YouTube'un gizlilik beyanından, veri toplamanın ve verilerinizin YouTube tarafından işlenmesinin amacı ve kapsamı ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca buradan, gizliliğinizi güvenceye almak için haklarınız ve yapılandırma seçenekleri hakkında da ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

f) Gömülü Google Haritalar
(1) Bu web sitesinde Google Haritalar hizmeti kullanılmaktadır. Bu sayede, size doğrudan web sitesi üzerinden etkileşimli haritalar gösterebilir ve harita işlevini pratik bir şekilde kullanmanızı sağlayabiliriz.
(2) Web sitesini ziyaret ettiğinizde Google, web sitemizin ilgili alt sayfasına erişim sağladığınız bilgileri alır. Bu beyanın 2. maddesinde belirtilen veriler ayrıca iletilecektir. Bu, Google'ın oturum açacağınız bir kullanıcı hesabı sağlamasından veya söz konusu kullanıcı hesabının mevcut olmamasından bağımsız olarak gerçekleştirilir. Google'da oturum açarsanız verileriniz doğrudan hesabınıza bağlanacaktır. Google profilinizle ilişkilendirilmesini istemiyorsanız düğmeyi etkinleştirmeden önce Google oturumunu kapatmanız gerekir. Google, verilerinizi kullanıcı profilleri halinde saklar ve bunları reklam, pazar araştırması ve/veya web sitesinin ihtiyaç temelli tasarımı amaçları doğrultusunda kullanır. Bu tür bir analiz özellikle (oturum açmayan kullanıcılar için bile) ihtiyaç temelli reklam vermek ve sosyal ağın diğer kullanıcılarını web sitemizdeki etkinlikleriniz konusunda bilgilendirmek için yapılır. Bu tür kullanıcı profilleri oluşturulmasını reddetme hakkınız bulunmaktadır ve bu hakkı Google'a bildirmeniz gerekmektedir.
(3) Sağlayıcının gizlilik beyanlarından, veri toplamanın ve verilerinizin eklenti sağlayıcısı işlenmesinin amacı ve kapsamı ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca buradan, gizliliğinizi güvenceye almak için bu bağlamdaki haklarınız ve yapılandırma seçenekleri hakkında da ayrıntılı bilgi alabilirsiniz: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google ayrıca, kişisel verilerinizi ABD'de işler ve bunun için AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi'ne uyar: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

g) Haber Bülteni
Pazarlama amaçları doğrultusunda sizinle haber bültenimiz aracılığıyla iletişim kurulmasını istiyorsanız web sitemize kaydolabilirsiniz. Haber bülteni e-postalarımıza kaydolursanız burada sağladığınız kişisel veriler toplanır, kaydedilir ve haber bülteni göndermek üzere işlenir. Bize doğrudan mesaj göndererek veya haber bültenlerinin altındaki ilgili bağlantıya tıklayarak haber bülteni aboneliğinizi dilediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

h) İletişim
Bizimle e-posta veya iletişim formu aracılığıyla iletişim kurarsanız sorularınızı yanıtlayabilmek için sağladığınız verileri (e-posta adresiniz, gerekiyorsa adınız ve telefon numaranız) kaydederiz. Bu bağlamda toplanan veriler, gereklilik halinin ortadan kalkması durumunda tarafımızdan silinecek veya yasal saklama süresi söz konusuyla bu verilerin işlenmesi sınırlandırılacaktır.

3. İşlemenin yasal dayanağı

Kişisel verilerinizi işlememiz ile ilgili yasal dayanak, GDPR'nin 6 I maddesi f alt maddesidir. Kişisel verilerinizi işleme amacımız, web sitemizi kullanımınıza sunmak ve sizi şirketimizin yanı sıra ürünlerimiz, etkinliklerimiz ve iş tekliflerimiz hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca, web sitemiz ilgili taraflarla iletişim kurmanıza da olacak sağlar.

İnternet sitemizle birlikte, web sitemizin tüm ziyaretçileri için bir bilgi ve iletişim platformu sunmaya ilişkin meşru bir menfaatimiz bulunmaktadır.

Bize izninizi vermeniz durumunda e-posta adresinizi işleyip kullanarak size haber bültenlerimizi göndeririz.

Haber bülteni almaya ilişkin izninizi, haber bülteni alt bilgisindeki ilgili bağlantıya tıklayarak veya 1. b) maddesinde belirtilen e-posta adresinden bize ulaşarak sonraki haber bültenlerinde geçerli olacak şekilde dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Bu kişisel verilerin işlenmesi ve kullanılması için yasal dayanak, GDPR'nin 6. maddesi 1. fıkrası a alt maddesidir.

Bize kişisel verilerinizi sağlamakla yükümlü değilsiniz. Ancak, web sitemizi ziyaret edebilmeniz veya sunduğumuz hizmetleri kullanabilmeniz için kişisel verilerinizin işlenmesi gerebileceğini lütfen unutmayın.

Sadece otomatik işlemeye dayanan, profil oluşturma da dahil olmak üzere, yasal bir etki yaratan veya benzer şekilde sizi olumsuz yönde etkileyen herhangi bir otomatik karar alma uygulaması olmayacaktır.

4. Haklarınız

GDPR yönetmelikleri uyarınca bize karşı bulunabileceğiniz hak iddiaları aşağıda verilmiştir:

  • Erişim hakkı
  • Düzeltme hakkı
  • İşleme sınırlandırma hakkı
  • Silinme/unutulma hakkı
  • Veri taşınabilirliği hakkı
  • İtiraz hakkı

Kişisel verileriniz iznini doğrultusunda işleniyorsa izninizi, gelecekte geçerli olacak şekilde dilediğiniz zaman iptal etme hakkınız bulunmaktadır. Bu iptalin, izin geri çekilmeden önceki veri işlemesinin yasallığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Yukarıda bahsedilen haklardan birini talep etmek için bizimle dilediğiniz zaman irtibata geçebilirsiniz: Toshiba Europe GmbH, Rechtsabteilung/Hukuk Departmanı., Hammfelddamm 8, D-41460 Neuss, Almanya; e-posta: data-protection@toshiba-teg.com

Kişisel verilerinizi kanunen yasaklanmış bir şekilde işlediğimize dair bir düşünceniz olması durumunda lütfen yukarıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibata geçin. Bunun yanı sıra, veri koruma düzenleyici makamıyla da irtibata geçme hakkınız bulunmaktadır. Yetkili düzenleyici makam: Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen (Veri Koruma ve Bilgi Edinme Özgürlüğü için Kuzey Rhine-Westphalia Eyalet Yetkilisi), Kavalleriestr. 2 – 4, 40213 Düsseldorf, Almanya.

5. Saklama süresi

Toplanan ve saklanan kişisel veriler yalnızca toplama amacının geçerli olduğu sürece saklanır.

6. Veri işleme konumu

Verileriniz AB'de ve bazı durumlarda AB dışında işlenir.
Şirketimizin global yapısı dolayısıyla kişisel verilerinizi ABD'ye ve veri koruma mevzuatı AB veri koruma mevzuatından daha az kapsamlı olabilecek diğer ülkelere de iletebiliriz. Bu gibi durumlarda kişisel verilerinize erişim, bu veri koruma yönergesinde açıklanan amaçlar doğrultusunda söz konusu verilere erişmesi gereken gerçek kişilerle sınırlı olacaktır.

7. Kişisel bilgilerinizi aktarma

Kişisel verileriniz aşağıdaki alıcılara iletilir:
- Max ASP GmbH, Kässbohrerstrasse 16, 89077 Ulm, Almanya
- D4t4 Solutions, Windmill House, 91-93 Windmill Road, Sunbury-on-Thames, Middlesex TW16 7EF, Büyük Britanya
- D4t4 Solutions, Windmill House, 91-93 Windmill Road, Sunbury-on-Thames, Middlesex TW16 7EF, Büyük Britanya

8. Güvenlik önlemleri

Burada açıklanan hizmetler kapsamında verileri hizmet sağlayıcılarına iletmemiz durumunda söz konusu hizmet sağlayıcıları yalnızca zorunlu yasal hükümlere değil, aynı zamanda veri koruma konusundaki sözleşme gerekliliklerimize de uymakla yükümlüdür.

Kazara veya kasti manipülasyon, kaybolma, imha veya yetkisiz üçüncü taraflarca erişim durumlarına karşı mümkün olan en iyi şekilde verilerinizi korumak için teknik ve yasal gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak optimize edeceğimiz güvenlik önlemlerinden yararlanırız.

9. Diğer web sitesi bağlantıları

Web sitemiz, diğer web sitelerine ait bağlantılar içermektedir. Bu veri koruma beyanı diğer sağlayıcıları kapsamaz.

Bu sağlayıcıların veri koruma yönetmelikleriyle operatör uyumu üzerinde hiçbir etkimiz olmadığı gibi söz konusu sitelerde sağlanan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve eksiksizliği konusunda da herhangi bir yükümlülüğümüz bulunmamaktadır.

Web sitemiz, üçüncü taraflara ait ve bu tarafların işlettiği web sitelerine yönelik köprüler içerebilir. Bu üçüncü taraf web sitelerinin kendi veri koruma yönergeleri bulunmaktadır ve bu siteler de tanılama bilgileri kullanabilir. Bu nedenle, söz konusu web sitelerini kontrol etmenizi öneririz. İlgili web sitesini ziyaret ederek ilettiğiniz kişisel verilerin kullanımı, bu web sitelerinin yönergelerine tabidir. Ayrıca, kişisel verileriniz tanımlama bilgileriyle toplanabilir. Söz konusu üçüncü taraf web siteleriyle ilgili hiçbir yükümlülüğümüz bulunmadığından bu web sitelerini kullanımınızdan doğabilecek risklerin size ait olduğunu göz önünde bulundurmanız rica olunur.

10. İletişim

Bu veri koruma ve tanımlama bilgileri yönergesiyle ilgili sorularınız veya görüşleriniz için lütfen bu beyanda verilen iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibata geçin.

İnternetin hızlı gelişimi sebebiyle veri koruma yönetmeliklerimizde zaman zaman değişiklikler yapmamız gerekmektedir. Bu noktada tüm yeni özellikler veya değişiklikler konusunda bilgilendirileceksiniz.